Liu Shaoang olimpiai bajnok

téli olimpia
2022 február 13., 12:19

Liu Shaoang olimpiai bajnok az 500 méteres rövidpályás gyorskorcsolyában. Ő az első magyar sportoló, aki egyéni számban nyert aranyérmet a téli olimpiák történetében.

A legjobb idővel került be a döntőbe. Elsőként fordult az első kanyarban és az orosz Ivlievvel vívott csatát. Liu tavaly a dodrechti világbajnokságon aranyérmet szerzett ebben a számban, míg Iliev az Európa-bajnok. A magyar versenyző azonban végig a mezőny elején haladt és megszerezte az aranyérmet.

Liu Shaoang ünnepli az aranyérmet.
photo_camera Liu Shaoang ünnepli az aranyérmet. Fotó: VLADIMIR ASTAPKOVICH/Sputnik via AFP

Testvérének, Liu Shaolin Sándornak és a magyar színekben induló John-Henry Kruegernek sem sikerült továbbjutnia a negyeddöntőkből. Ez volt az utolsó szám, ahol az előzetes várakozások szerint éremre számíthatott a magyar delegáció. Egy arany és két bronzérem a mérleg.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.