Liu Shaoang olimpiai bajnok

téli olimpia
2022 február 13., 12:19
comments 25

Liu Shaoang olimpiai bajnok az 500 méteres rövidpályás gyorskorcsolyában. Ő az első magyar sportoló, aki egyéni számban nyert aranyérmet a téli olimpiák történetében.

A legjobb idővel került be a döntőbe. Elsőként fordult az első kanyarban és az orosz Ivlievvel vívott csatát. Liu tavaly a dodrechti világbajnokságon aranyérmet szerzett ebben a számban, míg Iliev az Európa-bajnok. A magyar versenyző azonban végig a mezőny elején haladt és megszerezte az aranyérmet.

photo_camera Liu Shaoang ünnepli az aranyérmet. Fotó: VLADIMIR ASTAPKOVICH/Sputnik via AFP

Testvérének, Liu Shaolin Sándornak és a magyar színekben induló John-Henry Kruegernek sem sikerült továbbjutnia a negyeddöntőkből. Ez volt az utolsó szám, ahol az előzetes várakozások szerint éremre számíthatott a magyar delegáció. Egy arany és két bronzérem a mérleg.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt