A Belváros fideszes polgármestere egy állami árverésen vett egy lakást Budán, de ajándékba adta az apjának, így nem került be a vagyonnyilatkozatába

február 14., hétfő 9:26
5

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő tavalyi árverésén 40 millió 700 ezer forintért hirdettek meg egy 49 négyzetméteres, üresen álló lakást pincéstül és garázsostul. A győztes ajánlat 48 millió 500 ezer forint lett és azt Szentgyörgyvölgyi Péter, Belváros-Lipótváros fideszes polgármestere tette - írja az RTL. A vételárban egy 22 millió forintos hitel is volt, amelynek nem ez a lakás szolgált fedezetül.

Június 29-én került a polgármester nevére, ám december 16-án el is ajándékozta az ingatlant. Azóta édesapja tulajdona, akit szintén Szentgyörgyvölgyi Péternek hívnak, fia vagyonnyilatkozatába pedig így nem kellett bekerülnie ennek az elemnek.A lap áttekinti a polgármester vagyonnyilatkozatát, és felidézi, hogy az idősebb Szentgyörgyvölgyi is politizált korábban kisgazdagént, majd a 2002-es választáson a Fidesz-MDF közös listáján szerzett parlamenti mandátumot.

Az RTL kérdéseit a kerületi sajtóosztály válaszolta meg. Azt írták, igazából a polgármester édesapjának családi befektetéséről van szó, és „az online árverés adta keretek miatt döntött a család úgy, hogy az ifjabb Szentgyörgyvölgyi Péter licitál, majd ajándékozással rendezték egymás közt a tulajdonviszonyokat.”

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt