A Belváros fideszes polgármestere egy állami árverésen vett egy lakást Budán, de ajándékba adta az apjának, így nem került be a vagyonnyilatkozatába

ingatlan
2022 február 14., 09:26
comments 5

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő tavalyi árverésén 40 millió 700 ezer forintért hirdettek meg egy 49 négyzetméteres, üresen álló lakást pincéstül és garázsostul. A győztes ajánlat 48 millió 500 ezer forint lett és azt Szentgyörgyvölgyi Péter, Belváros-Lipótváros fideszes polgármestere tette - írja az RTL. A vételárban egy 22 millió forintos hitel is volt, amelynek nem ez a lakás szolgált fedezetül.

Június 29-én került a polgármester nevére, ám december 16-án el is ajándékozta az ingatlant. Azóta édesapja tulajdona, akit szintén Szentgyörgyvölgyi Péternek hívnak, fia vagyonnyilatkozatába pedig így nem kellett bekerülnie ennek az elemnek.A lap áttekinti a polgármester vagyonnyilatkozatát, és felidézi, hogy az idősebb Szentgyörgyvölgyi is politizált korábban kisgazdagént, majd a 2002-es választáson a Fidesz-MDF közös listáján szerzett parlamenti mandátumot.

Az RTL kérdéseit a kerületi sajtóosztály válaszolta meg. Azt írták, igazából a polgármester édesapjának családi befektetéséről van szó, és „az online árverés adta keretek miatt döntött a család úgy, hogy az ifjabb Szentgyörgyvölgyi Péter licitál, majd ajándékozással rendezték egymás közt a tulajdonviszonyokat.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.