Előbb a virrasztáson, majd a temetésen is mészárolt egy mexikói banda

külföld
február 14., 13:12

Fegyveresek ütöttek rajta egy börtönben meggyilkolt férfi virrasztásán, majd a temetésén is Mexikó északi részén, az USA-hoz közeli Ciudad Juárezben, a mexikói drogháború legvéresebb frontján - 2021-ben itt napi átlag négy ember esett gyilkosság áldozatául.

photo_camera Ciudad Juarez a mexikói drogháború legvéresebb frontja, 2021-ben napi átlag négy ember esett gyilkosság áldozatául. Fotó: HERIKA MARTINEZ/AFP

A fegyveresek előbb egy magánlakáson ütöttek rajta, ahol a börtönben elhunyt halott családja tartott virrasztást. Két nőt és egy férfit lőttek agyon. Pár órával később a férfi temetésén is rajtaütöttek, ott hat emberrel végeztek. Az áldozatok között egy tizenkét éves fiú is volt.

A helyi sajtónak nyilatkozó nyomozók szerint számos jel utal rá, hogy a két támadást ugyanaz a banda követte el.

Azt, hogy kinek a virrasztásán és temetésén mészároltak, a hatóságok nem hozták nyilvánosságra. Csak annyit árultak el, hogy a férfit a múlt szerdán egy chihuahuai börtönben gyilkolták meg, onnan hozták haza a holttestét a temetésre. (Via BBC)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt