Meghalt Ivan Reitman, a Szellemirtók rendezője

GYÁSZ
2022 február 14., 05:43

Február 12-én Meghalt Ivan Reitman rendező a kaliforniai Montecitóban – a hírt családja erősítette meg az Associated Pressnek. Reitman 75 éves volt.

Ő rendezte a Szellemirtókat, az Ikrek című filmet Schwarzeneggerrel és Danny DeVitóval, ahogy az Ovizsarut és a Juniort is.

photo_camera Fotó: ROBYN BECK/AFP

Reitman Csehszlovákiában született, majd Kanadában nőtt fel, miután családja 1950-ben emigrált az Egyesült Államokba. Első sikerfilmje az 1979-es Dilibogyók volt Bill Murray-vel a főszerepben, ezt követte a Szellemirtók, illetve az összes olyan 80-as és 90-es évekbeli vígjáték, amiben szerepelt Arnold Schwarzenegger. A legújabb Szellemirtók-utánlövéshez is volt egy kis köze, nemcsak azért, mert a producere volt, hanem mert azt meg a fia rendezte.

Újabb filmjei közé tartoztak a Szuper exnőm, illetve a Csak szexre kellesz című vígjátékok, és ő volt a producere az Egek ura című filmnek, amit végül hat Oscar-díjra jelöltek. (Variety)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.