Buliszervezőt bírságolt a nyíregyházi rendőrség, amiért nem ellenőrizte a védettségi igazolványokat

járvány
2022 február 16., 08:21

A Nyíregyházi Rendőrkapitányság munkatársai múlt péntek este elmentek egy nyilvános, zenés, táncos buliba, amiről a közösségi médiából értesültek. A rendezvényen egy zenei előadó is fellépett 51 vendég előtt, amikor a a Nyíregyházi Rendőrkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Osztálya, a Készenléti Rendőrség Nyírbátori Határvadász Bevetési Osztálya, valamint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai intézkedni kezdtek.

Megállapították, hogy a szervező jogsértést követett el, mert nem gondoskodott arról, hogy a vendégek koronavírus elleni védettségét belépés előtt ellenőrizzék.A hatóság intézkedésére a buli befejeződött, a rendőrök 40 vendéggel szemben szabálysértési eljárást kezdeményeztek, mert nem rendelkeztek védettségi igazolvánnyal, illetve a helyszínen nem tudták igazolni a koronavírus elleni védettségüket. A rendezvény szervezőjével szemben a helyszínen feltárt és jegyzőkönyvben rögzített jogsértések miatt 800 ezer forint összegű közigazgatási bírságot szabtak ki. (police.hu)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.