Népszava: már közel száz benzinkúton korlátozzák a kiadható mennyiséget

gazdaság
2022 február 16., 06:50

Országszerte immár mintegy száz üzemanyag-töltőállomáson korlátozzák a kiadható mennyiséget - tudta meg a Népszava Bujdos Esztertől, a Holtankoljak.hu ügyvezetőjétől. Ez annak egyenes következménye, hogy az Orbán-kormány február 15-től 3 hónappal meghosszabbította a 480 forintos felső üzemanyag-korlátot.

A kutak önállóan döntenek a mennyiségi korlátozásról, amit semmi sem tilt - jegyezte meg az ügyvezető a lapnak, aki 5-10 literes "porciókról" hallott. Az adagok jellemzően arra elegendők, hogy az autósok eljussanak a következő, még működő töltőállomásig. Az intézkedés egyértelműen a kis kutakat sújtja.

A nemzetközi olajár-emelkedés miatti, európai üzemanyag-drágulás folytán a térségi fuvarozók, ha csak tehetik, ma már nálunk tankolnak. A szlovák és osztrák határ túloldalán lakók is kannákban hordják át az - ott több tíz forinttal drágább - üzemanyagot. Bujdos Eszter a kormánydöntés folytán kialakult helyzetet tarthatatlannak és alkotmánysértőnek ítéli, ami néhány napon belül a mezőgazdasági munkák országos akadozásához vezet - írta a Népszava.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.