15 méter mély kútba zuhant Előszálláson egy négyéves kisfiú

baleset
2022 február 17., 08:57

Használaton kívüli gyűrűs kútba esett egy kisfiú egy családi ház udvarán szerda délután a Fejér megyei Előszálláson - erről a Katasztrófavédelem számolt be Facebook-oldalán.

A kútban víz nem volt, nyílását egy borostyánbokor nőtte be. A dunaújvárosi hivatásos tűzoltók a borostyán gyökérzetét fokozatosan tépték fel, ügyelve arra, hogy a bokor ágai ne hulljanak a négyéves kisfiúra, akivel folyamatosan beszélgettek a mentésben résztvevők. A tizenöt méter mélyen lévő gyerekhez mentőkötéllel - kötélbiztosítás mellett - egy tűzoltó ereszkedett le, aki a mentőszolgálattal történt egyeztetés után, karjában tartva hozta fel a felszínre a fiút, akit szintén a tűzoltók emeltek ki a kútnyílásból. A gyermeket súlyos sérültként mentőhelikopter szállította kórházba.

photo_camera Fotó: Nagy Erika és Dunaújváros HTP

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.