Kevesebb fertőzött, magas tesztpozitivitás, sok halott

járvány
2022 február 17., 08:16
link Forrás

Folytatódnak a furcsa trendek a koronavírus-járványban. Az újonnan azonosított fertőzöttek száma továbbra is jól alakul, az előző hetihez képest csaknem harmadával kevesebb, 8578 új fertőzöttet azonosítottak. Igaz, a tesztelést továbbra se viszik túlzásba, ezért is lehet, hogy a pozitív tesztek aránya még mindig kiugróan magas, 27,38 százalék.

link Forrás

A fertőzés terjedésének visszaszorulását azonban egyelőre nem követi a halálos áldozatok és a súlyos betegek számának csökkenése, sőt.

link Forrás

Az elmúlt 24 órában 115-en vesztették életüket, ez bő 15 százalékos növekedés az előző hetihez, és csaknem 25 százalékos növekedés a két héttel ezelőttihez képest. Invazív lélegeztetésre is többen szorulnak, mint akár tegnap, akár egy hete: 206-an szorulnak a legdrasztikusabb életmentő beavatkozásra. A kórházban ápoltak száma valamelyest csökkenni kezdett.

link Forrás

A magyar népesség immunizációja stagnál, az elmúlt 24 órában mindössze 740-en kapták meg a védőoltás első dózisát. Már második, harmadik oltásért se tolonganak, 2000-en, illetve 2506-an kapták meg az ismétlő dózisokat - a negyedik oltást kapók számáról csütörtökön nem számolt be az Operatív Törzs.

link Forrás

A megyei statisztikák alapján a járvány országszerte visszaszorulóban van, jellemzően harmadával csökkent az új fertőzöttek száma az elmúlt két hétben:

link Forrás
Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.