Tizenhárman vesztették életüket egy indiai esküvőn

külföld
2022 február 17., 09:12
comments 1

Legalább tizenhárman haltak meg egy indiai esküvői szertartáson, miután belezuhantak egy kútba. Az áldozatok egy fémlapon ültek az észak-indiai Uttar Pradesh államban tartott esküvőn. Ez, mint utólag kiderült, egy kutat takart. A lemez összetört a rajta ülő nők és gyerekek súlya alatt.

A tragédia a hagyományos esküvői szertartás, a haldi ceremónia alatt történt, amikor a rokonok kurkumával kenik be a menyasszonyt és a vőlegényt, hogy szerencsét és gazdagságot hozzon nekik.
photo_camera A tragédia a hagyományos esküvői szertartás, a haldi ceremónia alatt történt, amikor a rokonok kurkumával kenik be a menyasszonyt és a vőlegényt, hogy szerencsét és gazdagságot hozzon nekik. Fotó: Krishna Ramachandran / Flickr CC BY 2.0

A jelenlevők azonnal a segítségükre siettek, de tizenegyen a helyszínen, ketten kezelés közben vesztették életüket. Két ember sérülésekkel ugyan, de túlélte.

Narendra Modi, india miniszterelnöke "szívszorítónak" nevezte a haláleseteket. Az észak-indiai állam vezetője pedig megígérte, a kerületi hatóságok segítség fognak nyújtani a hozzátartozóknak. (Via BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.