A szlovén kormányfővel találkozik Orbán hétfőn Lendván

POLITIKA
2022 február 18., 12:11
comments 2
photo_camera Fotó: JURE MAKOVEC/AFP

Jövő hétfőn Lendván találkozik a magyar és a szlovén miniszterelnök. A magyar határhoz közeli városban Orbán Viktor és Janez Janša a Mura- és a Rábavidék közös fejlesztését célzó megállapodást írják alá.

Orbán utoljára 2018-ban járt a magyarok által is lakott térségben. Ekkor a szlovén miniszterelnök pártját, a Demokratikus Pártot (SDS) támogatta az előrehozott országgyűlési választásokon.

Idén áprilisban mindkét országban választásokat tartanak. Magyarországon április 3-án, Szlovéniában április 23-án, így mindkét fél részéről fontos a kölcsönös támogatás, a sikeres együttműködés bizonyítása. (MTI, The Slovenia Times)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.