Kigyulladt egy komp Görögországban, két utas az égő hajóban ragadt

február 18., péntek 14:26
2

239 utassal és 51 fős legénységgel a fedélzetén kigyulladt egy komp a görög partoknál - írja a CNN. A Görögország északi részéről az Olaszországi Brindisibe tartó Euroferry Olympia éppen Korfu szigete körül hajózott, mikor felcsaptak a lángok. A görög partiőrség hajnali fél ötkor kapott jelzést a tűzről.

A legtöbb utast és a személyzetet már kimentették az égő hajóról és Korfura szállították. Két utas viszont bent ragadt a hajóban, az ő kimenekítésükön még dolgoznak. A kimentett utasok közül hárman enyhén megsérültek, rajtuk kívül pedig egy, a hajón utazó csecsemőt szállítottak kórházba, de csupán elővigyázatosságból akarják megvizsgálni.

Egyelőre nem tudni, hogy mitől gyulladt ki a hajó, az Euroferry társaság szóvivője szerint a hajó rakodóteréből terjedtek át a lángot a komp többi részére.

Péteken egy másik kigyulladt hajóról is érkeztek hírek: egy 4000 luxusautót szállító teherhajó az Azori-szigeteknél kapott lángra még szerdán, azóta hánykolódik a tengeren.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt