Kigyulladt egy komp Görögországban, két utas az égő hajóban ragadt

külföld
2022 február 18., 14:26
comments 2

239 utassal és 51 fős legénységgel a fedélzetén kigyulladt egy komp a görög partoknál - írja a CNN. A Görögország északi részéről az Olaszországi Brindisibe tartó Euroferry Olympia éppen Korfu szigete körül hajózott, mikor felcsaptak a lángok. A görög partiőrség hajnali fél ötkor kapott jelzést a tűzről.

A legtöbb utast és a személyzetet már kimentették az égő hajóról és Korfura szállították. Két utas viszont bent ragadt a hajóban, az ő kimenekítésükön még dolgoznak. A kimentett utasok közül hárman enyhén megsérültek, rajtuk kívül pedig egy, a hajón utazó csecsemőt szállítottak kórházba, de csupán elővigyázatosságból akarják megvizsgálni.

link Forrás

Egyelőre nem tudni, hogy mitől gyulladt ki a hajó, az Euroferry társaság szóvivője szerint a hajó rakodóteréből terjedtek át a lángot a komp többi részére.

Péteken egy másik kigyulladt hajóról is érkeztek hírek: egy 4000 luxusautót szállító teherhajó az Azori-szigeteknél kapott lángra még szerdán, azóta hánykolódik a tengeren.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.