Hadgyakorlatra érkezik 130 amerikai katona negyven harcjárművel

hadügy
2022 február 19., 11:45
comments 3

Hamarosan kezdődnek a tavaszi gyakorlati szezon nagyobb kiképzési eseményei, amelyek között – a korábbi évekhez hasonlóan - nemcsak magyar, hanem többnemzeti gyakorlatok is várhatók - írta a honvedelem.hu.

Az idei első ilyen közös kiképzési eseményre február végén-március elején kerül sor a Bakony Harckiképző Központ újdörögdi gyakorlóterén. A gyakorlatra a napokban mintegy 130 amerikai katona érkezik negyven harcjárművel az Amerikai Egyesült Államok Európában és Afrikában állomásozó haderejéből: a 2. Páncélos Felderítő Dandár (2. Cavalry Regiment) Stryker alegysége.

Az NBC korábban azt írta, hogy az Egyesült Államok várhatóan hamarosan bejelenti, hogy 200 amerikai katonát és páncolozott járműveket küldenek Magyarországra az orosz-ukrán konfliktus miatt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.