Cigizni akart az oxigénterápiás beteg, felrobbantotta magát

baleset
2022 február 20., 19:32
comments 6

Egy temesvári idősek otthonába riasztották vasárnap a tűzoltókat Romániában, ahol felrobbant egy oxigénkoncentrátor, amikor egy 80 éves, oxigénterápiára szoruló páciens megpróbált meggyújtani egy cigarettát - írja a Krónika.

A Temes Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség szóvivője, Elena Megherea azt közölte az Agerpres hírügynökséggel, hogy egy temesvári idősotthonba riasztották a tűzoltókat. A robbanás az egyik második emeleti teremben történt, ahol két páciens tartózkodott. Egyikük, aki oxigénterápiára szorult, levette a koncentrátorhoz csatlakoztatott oxigénmaszkot, és megpróbált meggyújtani egy cigarettát. A 80 éves férfi másod- és harmadfokú égési sérüléseket szenvedett az arcán, és feltehetően a légutai is sérültek, őt a megyei kórház sürgősségi osztályára szállították – mondza Megherea.

Cigaretta.
photo_camera Cigaretta. Fotó: SVEN HOPPE/dpa Picture-Alliance via AFP

Szerencsére nem ütött ki tűz, de a katasztrófavédelem munkatársai 12 embert evakuáltak az érintett emeletről.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.