Mindenki örömére megint jönnek a mínuszok

időjárás
2022 február 20., 19:02
comments 3

Hidegfront érkezik, visszatérnek a mínuszok a jövő héten. Napsütés, de eső, néhol hózápor is lehet, és a szél is többször megerősödik az Országos Meteorológiai Szolgálat országos előrejelzése szerint - írja az MTI.

Hétfőn túlnyomóan borult lesz az ég, és az érkező hidegfronthoz kapcsolódóan többfelé várható eső, zápor, egy-egy helyen zivatar. A legtöbb csapadék a Dél-Dunántúlon várható. Erős, a front mentén viharos széllökésekre is készülni kell. A leghidegebb órákban -1 és +7 fok között alakul a hőmérséklet. Napközben 6-14 fok közötti értékeket mérhetnek.

Kedden napos idő várható, de néhol előfordulhat zápor, a hegyekben hózápor is. Nagy területen lesz erős, az Észak-Dunántúlon viharos a szél. A hőmérséklet hajnalban többnyire -1 és +4 fok között alakul, de a szélvédett, derült tájakon akár -5 fokig is hűlhet a levegő. A csúcsértékek 7-12 fok között alakulnak.

photo_camera Fotó: Giphy.com

Szerdán a legtöbb helyen néhány órára kisüthet a nap. Szórványos jelleggel fordulhat elő eső, zápor, főleg az északkeleti, keleti vidékeken helyenként havas eső, hó is hullhat. Sokfelé megerősödik, az Észak-Dunántúlon helyenként viharossá fokozódhat a szél. Hajnalban általában -4 és +4 fok között alakul a hőmérséklet, de a derült, szélvédett részeken -7 fokot is mérhetnek. Délután nyugaton 10-13, a keleti országrészben 3-9 fok várható.

Csütörtökön napos idő várható csapadék nélkül. A legalacsonyabb hőmérséklet -7 és 0, a legmagasabb 7-12 fok között valószínű. Pénteken kezdetben napsütés várható, de a nap második felében helyenként előfordulhat kisebb csapadék. Sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik a szél. Hajnalban -6 és 0, a kora délutáni órákban 7-12 fok lehet a jellemző hőmérséklet. Hétvégén már csak elszórtan fordulhat elő zápor, hózápor, de az erős szél még ekkor is velünk marad.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.