Felfüggesztették a DK-s Sebián-Petrovszki László mentelmi jogát

február 21., hétfő 15:11
2
Sebián-Petrovszki László DK-s képviselő napirend előtt szólal fel az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. szeptember 22-én. Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

A Parlament kétharmados többséggel megszavazta a DK-s Sebián-Petrovszki László mentelmi jogának felfüggesztését. A DK arról posztolt, hogy a képviselő mentelmi jogát azért függesztették fel, mert „kiderítette, hogy Bayer Zsolt felesége 3 milliárd forintot lopott el a magyar adófizetőktől!”

A rágalmazással gyanúsított Hadházy Ákos mentelmi jogának felfüggesztéséről is szavaztak, de azt leszavazták, ahogy korábban a Mi Hazánk-os Fülöp Erik mentelmi jogát sem vették el.

A jobbikos Szilágyi György esetében azért szavaztak, mert Szilágyi a Vadhajtások „újságíróját” nőverőnek nevezte, emiatt indult magánvádas eljárás. Szilágyi azt mondta: „Meg szeretném köszönni az Istennek, hogy nem Bede Zsoltnak hívnak, és így nem a Fidesz szolgálatában állok.” Szilágyi mentelmi jogát sem függesztették fel.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt