Felfüggesztették a DK-s Sebián-Petrovszki László mentelmi jogát

parlament
2022 február 21., 15:11
comments 2
photo_camera Sebián-Petrovszki László DK-s képviselő napirend előtt szólal fel az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. szeptember 22-én. Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

A Parlament kétharmados többséggel megszavazta a DK-s Sebián-Petrovszki László mentelmi jogának felfüggesztését. A DK arról posztolt, hogy a képviselő mentelmi jogát azért függesztették fel, mert „kiderítette, hogy Bayer Zsolt felesége 3 milliárd forintot lopott el a magyar adófizetőktől!”

link Forrás

A rágalmazással gyanúsított Hadházy Ákos mentelmi jogának felfüggesztéséről is szavaztak, de azt leszavazták, ahogy korábban a Mi Hazánk-os Fülöp Erik mentelmi jogát sem vették el.

A jobbikos Szilágyi György esetében azért szavaztak, mert Szilágyi a Vadhajtások „újságíróját” nőverőnek nevezte, emiatt indult magánvádas eljárás. Szilágyi azt mondta: „Meg szeretném köszönni az Istennek, hogy nem Bede Zsoltnak hívnak, és így nem a Fidesz szolgálatában állok.” Szilágyi mentelmi jogát sem függesztették fel.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.