Koronavírus-járvány: 131 elhunyt

Tbg
járvány
2022 február 22., 09:34

131 koronavírusos megbetegedésben elhunytról számolt be kedden délelőtt az operatív törzs, ez valamivel magasabb, mint a múlt keddi adat (123). Összesen 43430 halottja van a járványnak Magyarországon.

link Forrás

Nagyon kevés teszttel (6228) regisztráltak az elmúlt hét csökkenő trendjei ellenére is kevés új fertőzöttet (3193). Nem csoda, hogy a pozitivátási ráta 50 százalék feletti: minden második tesztelt koronavírusos volt. Az elmúlt hetekben az ország egész területén csökkenő tendenciát mutat az új fertőzöttek száma, ezt azonban a mai adatok nem tudják alátámasztani, noha nem is cáfolják.

link Forrás

A lélegeztetőgépen lévők száma eggyel nőtt, a kórházban lévők száma pedig eggyel csökkent a hétfői adatokhoz képest.

link Forrás

Az oltási kedv továbbra is alacsony, az első, második és harmadik oltásokat egyre kisebb számban veszik fel az emberek, a negyedik oltások számáról továbbra is csak egyetlen, múlt heti adatot szolgáltattak.

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.