Egy Orbán oldalára posztolt videóból derül ki, hogy 600 ezer ukrajnai menekülttel kalkulál a magyar honvédség

február 23., szerda 20:39
23

Érdekes apró részletek derülnek ki egy videóból, amit szerdán posztoltak ki a miniszterelnök Facebook-oldalára. A filmecske arról szól, hogy Orbán Viktor ma ellátogatott a Magyar Honvédség Integrált Műveleti Központjába, ahol Benkő Tibor honvédelmi miniszterrel és tábornokokkal találkozott.

Orbán a videóban azt mondta, hogy mindent meg kell tennünk a háború elkerülése érdekében, Magyarországnak ebből a katonai konfliktusból ki kell maradnia.

“Szó sem lehet azoknak a baloldali javaslatoknak az elfogadásáról, amelyek katonákat és fegyvereket akarnak küldeni Ukrajnába”

- közölte a miniszterelnök. Orbán szerint a hadseregnek fel kell készülnie arra,


“Hogyha a dolgok rosszra fordulnak és menekültek érkeznek, akkor a hadsereg a rendőrséggel együttműködve képes legyen ezt a helyzetet kezelni.”

Hogy mennyire komoly helyzetre készül a hadsereg, az egy vágóképből derül ki, amin Orbán tábornokokkal tárgyal egy honvédelmi minisztériumi szobában, aminek a hátsó falán egy térképet raktak ki a jókora képernyőre. Erről két dolog olvasható le: a fontosabbik az, hogy a katonák háború esetén 600 ezer menekülttel kalkulálnak “a Kárpátokon túlról”. A kevésbé fontos az, hogy a hadsereg Keleti Pajzs 2022 néven emlegeti a haditervet.

(via rtl.hu)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt