Három német repülőtér forgalmát is akadályozzák a klímaaktivisták

külföld
2022 február 23., 13:33
comments 2

Klímaaktivisták akadályozzák a forgalmat a három legnagyobb német repülőtérhez vezető utakon. Az Utolsó Nemzedék Felkelése névre hallgató csoport tagjai a frankfurti, a müncheni és a berlini repülőtér teher- és utasforgalmának blokkolásával szeretnék elérni, hogy a német kormány intézkedjen az élelmiszer-pazarlás ellen.

photo_camera Fotó: CHRISTIAN CHARISIUS/dpa Picture-Alliance via AFP

„Szeretnénk, ha ezekre a lépésekre nem lenne szükség” - mondta Carla Hinrichs, a tüntetők szóvivője.

Németország minden más EU országot leköröz az egyénenkénti ételpazarlásban. Az aktivisták azután döntöttek a demonstráció mellet, hogy a német kormány nem volt hajlandó tisztázni az élelmiszermentési törvény körül kialakult bizonytalanságot. Hétfőn, kedden és szerdán három városban is az aszfalthoz ragasztották magukat a tüntetők, és éhségsztrájkot hirdettek.

"Az autópályák és repülőterek torlaszolása nem hasznos, hanem helytelen lépés" - mondta Steffi Lemke, német környezetvédelmi miniszter a Die Zeitnek. Szerinte bár Németország nem teljesítette kibocsátási céljait, nem indokolt az ilyen jellegű tiltakozás. (AP, DeutscheWelle)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.