Házkutatás Horváth Csabánál, a zuglói polgármesteri hivatalban és a kerületi parkolási cégnél

február 23., szerda 9:06
13

Házkutatás zajlik a zuglói polgármesteri hivatalban és a kerület parkolásért is felelős cégénél. A hírt megerősítette a kerület sajtóreferense is.

Frissítés (10:29): Horváth Csaba, Zugló MSZP-s polgármesterének posztjából kiderült, az otthonában is házkutatást tartanak:

„Szerdán reggel az ügyészség munkatársai jelentek meg a Zuglói Polgármesteri Hivatalban, a Zuglói Közbiztonsági Nonprofit Kft.-nél, valamint az otthonomban. Az eljárás pontos okát egyelőre nem ismerjük, de mindenben együttműködünk az ügyészséggel. Amint többet tudunk, tájékoztatjuk a közvéleményt.”

Horváth Csaba Fotó: botost/444.hu

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő, aki épp ebben a körzetben indul a választásokon, azt írja: „Sajnos hallottam olyan információkat, amelyek arra utaltak, hogy ez be fog következni, mivel a SYS IT Services Kft-t érintő nyomozásnak lehetnek ellenzéki önkormányzatokat érintő szálai”.

A SYS-szel 2019-ben, még Tarlós István főpolgármestersége idején kötöttek szerződést a BKV informatikai rendszerek üzemeltetésére. A SYS-csoporthoz köthető személyekre tavaly csaptak le akciófilmbe illő jelenetekben, a NAV ugyanis bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás miatt nyomoz. A gyanú szerint a több mint 30 cégből álló számlagyár 19 milliárd forint áfáját tüntette el fiktív számlákkal. Az akcióra egy nappal azután került sor, hogy Pintér Sándor korábbi belügyes államtitkára, Tasnádi László átvette az üzletet. Az üggyel Magyar Jeti című műsorunkban foglalkoztunk hosszabban:

Videónk megjelenése után Karácsony Gergely főpolgármester felkérte a BKV felügyelőbizottságát, vizsgálja meg a SYS-szel kötött 2019-es közbeszerzés szabályosságát, „illetve azt is, hogy a cég állított-e ki fiktív számlákat a BKV felé”.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt