Házkutatás Horváth Csabánál, a zuglói polgármesteri hivatalban és a kerületi parkolási cégnél

bűnügy
2022 február 23., 09:06
comments 13

Házkutatás zajlik a zuglói polgármesteri hivatalban és a kerület parkolásért is felelős cégénél. A hírt megerősítette a kerület sajtóreferense is.

Frissítés (10:29): Horváth Csaba, Zugló MSZP-s polgármesterének posztjából kiderült, az otthonában is házkutatást tartanak:

„Szerdán reggel az ügyészség munkatársai jelentek meg a Zuglói Polgármesteri Hivatalban, a Zuglói Közbiztonsági Nonprofit Kft.-nél, valamint az otthonomban. Az eljárás pontos okát egyelőre nem ismerjük, de mindenben együttműködünk az ügyészséggel. Amint többet tudunk, tájékoztatjuk a közvéleményt.”

photo_camera Horváth Csaba Fotó: botost/444.hu

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő, aki épp ebben a körzetben indul a választásokon, azt írja: „Sajnos hallottam olyan információkat, amelyek arra utaltak, hogy ez be fog következni, mivel a SYS IT Services Kft-t érintő nyomozásnak lehetnek ellenzéki önkormányzatokat érintő szálai”.

A SYS-szel 2019-ben, még Tarlós István főpolgármestersége idején kötöttek szerződést a BKV informatikai rendszerek üzemeltetésére. A SYS-csoporthoz köthető személyekre tavaly csaptak le akciófilmbe illő jelenetekben, a NAV ugyanis bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás miatt nyomoz. A gyanú szerint a több mint 30 cégből álló számlagyár 19 milliárd forint áfáját tüntette el fiktív számlákkal. Az akcióra egy nappal azután került sor, hogy Pintér Sándor korábbi belügyes államtitkára, Tasnádi László átvette az üzletet. Az üggyel Magyar Jeti című műsorunkban foglalkoztunk hosszabban:

link Forrás

Videónk megjelenése után Karácsony Gergely főpolgármester felkérte a BKV felügyelőbizottságát, vizsgálja meg a SYS-szel kötött 2019-es közbeszerzés szabályosságát, „illetve azt is, hogy a cég állított-e ki fiktív számlákat a BKV felé”.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.