Koronavírus-számok Magyarországon 6/29/2022
Elhunytak + 21 Σ 46 647
Kórházban + 36 Σ 233
Fertőzöttek + 3 042 Σ 1 928 125
Tesztek 0 Σ 11 394 556
Oltottak + 420 Σ 6 411 804
A legújabb trendek

Jövő héttől eltörlik a legtöbb koronavírus-korlátozást Lengyelországban

február 23., szerda 11:56

Március 1-jétől eltörlik a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos legtöbb korlátozást Lengyelországban, ugyanakkor megtartják az orrot és szájat eltakaró maszk használatának kötelezettségét a zárt terekben - jelentette be szerdán Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök.

A kormányfő azt mondta, egészségügyi illetékesekkel folytatott konzultációkat követően, illetve a külföldi tapasztalatok figyelembevételével döntött a kormány arról, hogy a hosszú hónapok óta érvényben lévő korlátozások többségét feloldják.

Míg a maszk bent továbbra is kötelező marad, beleértve az üzleteket és a közlekedési eszközöket, addig az üzleteket, éttermeket és kulturális helyszíneket látogatók számát érintő korlátozások megszűnnek.A klubok és diszkók újra kinyithatnak, míg a közintézményeknél megszűnik a távmunka.

Morawiecki azt mondta: egyre több ország szünteti meg a korlátozásokat, miközben az embereket oltásra ösztönzik. Az országban szerdán 20 456 új fertőzöttet és 360 halálos áldozatot regisztráltak. A lengyel egészségügyi minisztérium adatai szerint a járvány kezdete óta több mint 110 ezer fertőzött halt meg. A felnőtt lakosság közel 66 százaléka kapott meg minden oltást, ami az egyik legalacsonyabb oltottsági arány az Európai Unió országai között. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt