Jövő héttől eltörlik a legtöbb koronavírus-korlátozást Lengyelországban

járvány
2022 február 23., 11:56

Március 1-jétől eltörlik a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos legtöbb korlátozást Lengyelországban, ugyanakkor megtartják az orrot és szájat eltakaró maszk használatának kötelezettségét a zárt terekben - jelentette be szerdán Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök.

A kormányfő azt mondta, egészségügyi illetékesekkel folytatott konzultációkat követően, illetve a külföldi tapasztalatok figyelembevételével döntött a kormány arról, hogy a hosszú hónapok óta érvényben lévő korlátozások többségét feloldják.

Míg a maszk bent továbbra is kötelező marad, beleértve az üzleteket és a közlekedési eszközöket, addig az üzleteket, éttermeket és kulturális helyszíneket látogatók számát érintő korlátozások megszűnnek.A klubok és diszkók újra kinyithatnak, míg a közintézményeknél megszűnik a távmunka.

Morawiecki azt mondta: egyre több ország szünteti meg a korlátozásokat, miközben az embereket oltásra ösztönzik. Az országban szerdán 20 456 új fertőzöttet és 360 halálos áldozatot regisztráltak. A lengyel egészségügyi minisztérium adatai szerint a járvány kezdete óta több mint 110 ezer fertőzött halt meg. A felnőtt lakosság közel 66 százaléka kapott meg minden oltást, ami az egyik legalacsonyabb oltottsági arány az Európai Unió országai között. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.