Túszdráma egy amszterdami Apple boltban

külföld
2022 február 23., 05:40
comments 5

Legalább egy embert órákra túszul ejtett egy 27 éves, amszterdami férfi, aki terepmintás ruhában, fegyverrel a kezében tört be egy Apple boltba kedden késő délután. A közelben tartózkodók állítólag lövéseket is hallottak, de ezt a hatóság nem erősítette meg.

photo_camera Túszejtő és fogvatartott az Apple boltban Fotó: DIM BALSEN/AFP

A támadót végül úgy sikerült ártalmatlanítani, hogy elütötte egy rendőrautó, amikor kiszaladt az üzletből, azóta orvosi kezelést kap.

Utólag még annyit árultak el a férfiról, hogy büntetett előéletű, és 200 millió eurónyi kriptovalutát követelt. A túsz sértetlenül megúszta. (BBC)

photo_camera Fotó: EVERT ELZINGA/AFP

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.