Viperával verte kutyáját egy budapesti férfi

bűnügy
2022 február 23., 08:43
comments 6

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XVI. Kerületi Rendőrkapitánysága állatkínzás vétsége és más bűncselekmények gyanúja miatt folytat eljárást egy budapesti férfival szemben, aki a gyanú szerint 2022. február 21-én este egy teleszkópos fémbottal ütlegelte a kutyáját a XVI. kerületében - írja "Elfogták a kutyaütőt" című cikkében a Police.hu.

A rendőrségre hétfő este lakossági bejelentés érkezett, hogy egy férfi vascsővel veri a kutyáját az utcán. A helyszínre kiérve a rendőrök este 11 előtt letartóztatták a férfit. Ekkor derült ki, hogy az elkövető egy viperával verte a képek alapján Staffordshire terriernek tűnő kutyáját. Olyan vehemenciával ütötte szegény állatot, hogy egy közelben parkoló autó visszapillantóját is leverte.

Az Újpesti Állat- és Természetvédelmi Őrszolgálat beszámolója szerint a kutya időközben elszaladt, jobb híján haza, ott találta meg egy másik járőrautó, akik az állatvédők kiérkezéséig vigyáztak rá.

A rendőrök a 42 éves férfinél és a lakóhelyén is "kábítószergyanús növényi törmeléket" találtak, a kábítószeres gyorstesztje is pozitív lett. Kábítószer birtoklása vétség, garázdaság vétség, valamint állatkínzás vétség kísérlete miatt hallgatták ki gyanúsítottként.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.