24.hu: becsődölt az egyik legnagyobb magyar italforgalmazó

gazdaság
2022 február 24., 06:32
comments 3

Nagyjából harminc hazai borászatnak nem fizet november óta az Ital Magyarország Kft. (IMO), az egyik legnagyobb hazai italforgalmazó – tudta meg a 24.hu. Egy darabig nem is fog, a cég ugyanis február 8-án csődvédelmet kért, a csődeljárás alatt pedig fizetési haladék illeti meg.

Az IMO a lap információi szerint összesen csaknem 350 millió forinttal tartozik hazai borászatoknak, köztük a legismertebb pincészeteknek. Úgy tudják, hogy az egyes partnerekkel szemben a tartozás összege 2 és 50 millió forint közötti. Névvel egyik borász sem kívánt nyilatkozni, de a tartozás tényét többen megerősítették a lapnak, és úgy hírlik, hogy a többi között a Takler Pincészet, a Laposa Birtok, a Bodri Pincészet, a Frittmann Borászat, a Bock, a Dobosi és a Gere Pincészet is hiába várja, hogy a forgalmazó átutalja a nekik járó összeget.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.