Az MVM megveszi az E.ON Áramszolgáltatót

gazdaság
2022 február 24., 14:28
comments 3

Az MVM Zrt. és az E.ON Hungária Zrt. 2022. február 23-án írt alá megállapodást arról, hogy az MVM Zrt. megvásárolja az E.ON Áramszolgáltató Kft.-t. Ezzel az MVM Csoport válik a hazai egyetemes földgáz- és villamosenergia-szolgáltatásra jogosult felhasználók kereskedő partnerévé - jelentette be a két vállalat. Az MVM egyébként az E.ON Hungária 25%-os tulajdonosa.

Az MVM Energetika Zrt. budapesti székháza a Szentendrei út 207-209. alatt.
photo_camera Az MVM Energetika Zrt. székháza a fõvárosban a Szentendrei út 207-209. alatt. Fotó: Branstetter Sándor/MTI/MTVA

A tranzakció a Dunántúlon, illetve a Tiszántúlon majdnem 2,5 millió ügyfelet érint, akik jelenleg egyetemes szolgáltatásként vásárolják a villamosenergiát az E.ON Áramszolgáltató Kft.-től, ugyanakkor nem érinti az E.ON Hungária Csoporttal versenypiaci szerződésben álló ügyfeleket.

„Stratégiai kérdésnek tartjuk, hogy ennek a tranzakciónak a következményeként az MVM Csoport végzi a teljes egyetemes földgáz- és villamosenergia-szolgáltatást Magyarországon. Ennek a történelminek is mondható portfólió-bővülésnek köszönhetően az MVM már közel 10 millió lakossági és üzleti ügyfélnek szolgáltat energiát országszerte és a határainkon túl” – mondta Dr. Czepek Gábor, az MVM Csoport elnök-vezérigazgatója.

Az E.ON Hungária Csoport Magyarországon a jövőben a villamos- és földgáz hálózatok fejlesztésre és üzemeltetésére, illetve a versenypiaci energiakereskedelemre koncentrál majd.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.