Koronavírus-számok Magyarországon 6/29/2022
Elhunytak + 21 Σ 46 647
Kórházban + 36 Σ 233
Fertőzöttek + 3 042 Σ 1 928 125
Tesztek 0 Σ 11 394 556
Oltottak + 420 Σ 6 411 804
A legújabb trendek

Mától együtt élnek a vírussal Angliában

február 24., csütörtök 5:53

Megszűnt mától Angliában a koronavírus-járványhoz kötődő összes jogi hatályú előírás. A kormány ezzel egyidőben életbe lépett új stratégiája szerint meg kell tanulni együtt élni vírussal úgy, hogy az ne járjon az egyéni szabadságjogok korlátozásával.

Ennek jegyében megszűnt az az előírás is, amely karanténra kötelezte azokat, akiknek koronavírus-szűrési lelete pozitív lett. Megszűnt emellett a gyakorlatszerű kontaktkutatás is, és azoknak sem kell a továbbiakban elkülönítésbe vonulniuk, akik koronavírus-fertőzöttekkel kerültek közeli kapcsolatba, és nincsenek teljes körűen beoltva a koronavírus ellen.

Csütörtöktől nem kötelező, bár továbbra is erősen ajánlott a maszkviselés a londoni tömegközlekedési eszközökön. Az Egyesült Királyság többi országában - Skóciában, Walesben és Észak-Írországban - fokozatosabb ütemben, de szintén megszüntetik a jogi korlátozásokat a következő hetekben. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt