Menekülés Kijevből 2.: “Az emberek gyalog táskákkal sétálnak az autópálya szélén”

külföld
2022 február 24., 15:47
comments 1

A kárpátaljai magyar G.-ék hajnali 5-kor vágtak neki a Kijevből hazafelé vezető útnak, de délután négy előtt pár perccel még csak Kijev határától 6 kilométerre járt az autójuk. Vagyis inkább ballagott a dugóban. A szembesávban mindeközben a fővárost védő ukrán hadsereg páncélozott járművei voltak láthatóak. Ez itt G. friss videója a látványról:

Kifelé nemcsak az összes sávot elfoglaló, lépésben cammogó autósorok tartanak.

“Az emberek gyalog, táskákkal sétálnak az autópálya szélén”

- írta le a helyzetet G. Ez az autópálya egyébként csak pár kilométerre húzódik attól a Kijev melletti reptértől, amit a mai nap során foglaltak el az orosz légierő egységei.

G.-ék odabent a városban is találkoztak már páncélosokkal:

Bár a dugóban nagyon lassan haladnak, azért nem ennyire lassan: azért csak ott tartanak, ahol, mert hajnali öttől majdnem délig tartott, míg sikerült megtankolniuk Kijevben.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.