Szlovákia felkészült az ukrán menekülthullámra

külföld
2022 február 24., 08:01

A belügyminisztérium konkrét tervekkel rendelkezik arra az esetre, ha az Ukrajna és Oroszország közti konfliktus hatására menekülthullám indulna meg Szlovákia felé - adta hírül a pozsonyi Új Szó a napi.hu szerint. A válaszintézkedések az érkezők számától függenek.

Ha naponta kevesebb mint ötszáz menekült érkezne Szlovákiába, akkor úgynevezett „hotspotokat” hoznának létre a szlovák-ukrán határ mentén, amelyekben körülbelül maximum 3800 személyt tudnának elszállásolni egyidejűleg.

Ha több mint 500 menekült érkezne naponta Ukrajna irányából, akkor a kelet-szlovákiai kereskedelmi szálláshelyeket is felhasználnák az elszállásolásukra. Ezek kapacitása jóval nagyobb, körülbelül 30 ezer körül mozog, így egy több tíz ezres menekülthullám kezelésében is segítenének. (napi.hu)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.