2022 február 25., 06:00

A Klicsko fivérek is beállnak harcolni

Kész fegyvert fogni Ukrajnáért az Oroszország ellen vívott háborúban Vitalij Klicsko a testvére, Volodimir oldalán, aki korábban szintén ukrán nehézsúlyú profi ökölvívó volt. Vitalij Klicsko, aki 2014 óta Kijev polgármestere, egy brit reggeli műsorban jelentette be, hogy kész harcolni. „Nincs más választásom, ezt kell tennem. Harcolni fogok" - mondta az 50 éves többszörös bokszvilágbajnok.

„Védjük meg Kijevet” - hirdeti Vitali Klitschko polgármester egy plakáton
photo_camera „Védjük meg Kijevet” - hirdeti Vitalij Klicsko polgármester egy plakáton Fotó: STR/NurPhoto via AFP

Vitalij Klicsko elmondta, hogy az ukrán főváros veszélyben van, és a legfontosabb most a rendőrséggel és hadsereggel együttműködni a kritikus infrastruktúra, a lakossági áram-, gáz-, és vízszolgáltatás biztosítása érdekéban. Hozzátette, hogy a civilek készek katonákként megvédeni Kijevet.

Vitali Klitschko és  Wladimir Klitschko
photo_camera Vitalij Klicsko és Volodimir Klicsko Fotó: GENYA SAVILOV/AFP

Testvére, Volodimir Klicsko február elején jelentkezett a tartalékos hadseregbe. „Erős az ukrán nép. Hű marad magához ebben a szörnyű megpróbáltatásban. Ez egy szuverenitása és békére vágyó nép, amely testvéreként tekint az orosz népre. Tudja, hogy lényegében ők nem akarják ezt a háborút" - írta csütörtökön. „Az ukrán nép a demokráciát választotta. De a demokrácia egy törékeny rendszer. A demokrácia nem képes megvédeni önmagát, a polgárok akaratára, mindenki elkötelezettségére van szüksége ehhez. Alapvetően nincs demokrácia demokraták nélkül" - tette hozzá. (Reuters/MTI)