Kásler Miklós: A keresztény értékek követése átsegíti Magyarországot a nehézségeken

vallás
2022 február 25., 13:28
comments 19

A keresztény értékek követése, a hitből fakadó remény és szeretet Magyarországot történelme folyamán mindig átsegítette a nehézségeken – mondta az emberi erőforrások minisztere a sárvári Szent László Katolikus Általános Iskola szoboravató ünnepségén.

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere sajtótájékoztatót az Emmi tükörtermében február 9-én.
photo_camera Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere sajtótájékoztatót az Emmi tükörtermében február 9-én. Fotó: Kovács Attila/MTI/MTVA

Kásler Miklós a Boldogasszony-szobor megszentelését megelőző beszédében azt mondta: ha körbenézünk a bennünket körülvevő világban, rengeteg válsággal találkozunk, erkölcsi, ideológiai, demográfiai és gazdasági válság jeleit tapasztaljuk. A kérdés az, hogy ilyenkor Magyarország mit tehet. A helyes döntés, mint mindig az elmúlt 1100 év során, a magyar hagyományokhoz és a keresztény értékekhez való ragaszkodás – mondta.

A Boldogasszony tisztelete rendkívül ősi kultusz Magyarországon, tulajdonképp a kereszténység felvétele után lényegült át Szűz Mária tiszteletévé, miután Szent István király a mennyek királynőjének oltalmába ajánlotta az országot – mondta az emberi erőforrások minisztere.

Kásler szerint Sárvár olyan nyugat-dunántúli kisváros, ahol a tradícióknak, a magyar hagyományoknak, az európai értékeknek, a keresztény értékeknek jelentősége van az emberek életében. „Úgy gondolom, hogy ez a szobor a katolikus iskola udvarába való” – mondta a miniszter az avatóünnepség után az MTI-nek.

A Sárváron felavatott Boldogasszony-szobrot Pikó Sándor készítette a tavalyi, budapesti Eucharisztikus Kongresszusra. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.