Georg Spöttle a magyar köztévében elmagyarázza, hol verik most hangosan a háborús dobokat (annyit segítek, hogy nem Oroszországban), és hogy miért kéne lemondania az ukrán vezetésnek

háború
2022 február 26., 13:59

Georg Spöttle "biztonságpoitikai" "szakértő" naponta osztja meg értékelését a szomszédban zajló háborúról a kormánymédiában. Spöttle kormányzati népszerűsége abban az értelemben nem lehet véltelen, hogy minden szituációban megtalálja a módját, hogy kedvezően mutassa be a kisebb szomszédját lerohanó Oroszország álláspontját.

Köztévés műsorvezető: Hírek érkeztek arról, hogy orosz katonákat vezényeltek a lengyel határra Fehéroroszországba.

Spöttle: Nyilván a határt akarják védeni, mert Belorusszia, Fehérorszország is teret adott az orosz haderőknek, tehát onnan is behatoltak Ukrajnába. Nyilvánvalóan ott is van egy félelem, hogy a NATO részéről megtorlás következhet. Reméljük ez nem fog bekövetkezni, mert abban a pillanatban, hogy a NATO beszállna a harcokba ez a háború kiszélesedne. Ugye látjuk, hogy lengyel részről eléggé verik a háborús dobokat, hogy adjanak fegyvereket Ukrajnának, hogy a NATO konkrét katonai segítséget nyújtson. Ha ez bekövetkezne, és Putyin is megmondta, hogy bármilyen más ország beszáll a háborúba annak szörnyű következményei lesznek. Nyilván ebből is kell kiindulni, hogy nem üres fenyegetőzés, ezt láttuk az elmúlt három napban. Tehát azt mondom, hogy óva kellene inteni mindenkit, tehát a NATO főftitkárának attól, hogy ebbe a háborúba beavatkozzon. Nem szabadna, hogy kiszélesedjen, akár Fehéroroszország, akár Lengyelország részéről. Tehát inkább az legyen a cél, hogy minél előbb vége legyen, és ha esetleg az a záloga ennek, hogy az ukrán vezetésnek le kell mondania, ugye Putyin elnök azt mondta, hogy akkor, abban a pillanatban véget ér a háború, akkor az ukrán vezetésnek ezt meg kellene fontolnia,, tehát Zelenszkij elnökének és úgymond a vezérkarának, hogy minél kevesebb vérontás legyen az elkövetkező időben, hogy ez a háború tényleg hamar befejeződjön.

link Forrás

Egyébként minden nap egyre sötétebb órákat él a magyar kormánymédia, nem szeretnék, ha rákennék az egész háborút Putyinra, máshol viszont izzasztják az orosz megszólalókat.

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.