Koronavírus-számok Magyarországon 6/29/2022
Elhunytak + 21 Σ 46 647
Kórházban + 36 Σ 233
Fertőzöttek + 3 042 Σ 1 928 125
Tesztek 0 Σ 11 394 556
Oltottak + 420 Σ 6 411 804
A legújabb trendek

Lazítják Amerikában a maszkviselési ajánlást

február 26., szombat 6:51

Az amerikai járványügyi központ (CDC) ajánlása szerint az ország nagy részén már nem indokolt beltérben maszkot viselni.

A hivatal három kategóriába osztja az Egyesült Államok különböző térségeit aszerint, hogy mekkora a kórházi kapacitás, és mennyi új esetet regisztrálnak. Közepes kockázat esetén azt ajánlják a különösen veszélyeztetett embereknek, például az immunkompromittált betegeknek, hogy konzultáljanak az orvosukkal, érdemes-e maszkot viselniük.

Fotó: DANIEL MUNOZ/AFP

Az új eljárás szerint az amerikaiak 72 százaléka olyan területen él, ahol a CDC szerint elengedhetik a maszkot. Repülőgépen és tömegközlekedésben továbbra is kötelező a maszkviselés, ezt a szabályt majd március 18-a után vizsgálják felül.

A CDC igazgatója, Rachel Walensky azt mondta, most már több eszköz áll rendelkezésre a járvánnyal szembeni küzdelemben: vannak vakcinák és megerősítő oltások, széles körben elérhető tesztek, jó minőségű maszkok, új kezelési módok. „A széles társadalmi immunitásnak köszönhetően a súlyos betegség kockázata általában véve alacsonyabb.”

Walensky február elején még korainak látta az iskolai maszkviselés megszüntetését, de az utóbbi napokban több állam magától lazítani kezdett a szabályokon. (Reuters)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt