A szankciós listára került orosz propagandista élő adásban omlott össze, mert bukhatja az olasz villáit

háború
2022 február 27., 09:56
comments 50

Mi ez, valami új vasfüggöny?! Abszolút, a legrosszabb változata, LMBT-színekre festve.

- a Daily Beast beszámolója szerint így keseregtek egymásnak az orosz propagandisták, amikor kiderült, hogy őket is érinthetik az Oroszországgal szemben bevezetett szankciók.

Vladimir Solovievnek például két villája is van Olaszországban, a Comói-tó közelében, nem messze George Clooney házától, így nem csoda, hogy felkavarta, amikor most szankciós listára került. Saját műsorában így beszélt szívszorító kálváriájáról:

"Hát én úgy tudtam, hogy Európa a jogok fellegvára, ahol a magántulajdon szent. Mindent papírokkal kellett bizonyítanom, a keresetem, a bevételeimet, mindent megcsináltam, őrült adókat fizettem. Erre most valaki kitalálja, hogy mert újságíró vagyok, feltesz egy szankciós listára, és már rögtön az ingatlanjaidra is hatása van ennek. Hát álljon meg a menet. Hát eddig azt mondtátok nekünk, hogy Európában a magántulajdon szent."

A láthatóan döbbent Soloviev rasszizmust sejt a történések mögött.

"Most hirtelen azt mondják: ha orosz vagy, bezárjuk a bankszámládat Európában, Angliában pedig maximalizálják, hogy mekkora összeg lehet egy számlán. Miért? Mert orosz vagy."

Egy másik műsorban Margarita Simonyan, az orosz állami RT hírcsatorna főszerkesztője sokkal keményebben fogalmazott. Arról beszélt, hogy ha szükséges, akkor tud párizsi utak nélkül is élni, és hozzátette: szégyelli magát azok miatt, akik azt mondják: "nem akarunk háborút".

Persze ez azért van, mert Simonyan szerint nincs is háború.

"Senki nem harcol az ukránok ellen. Felszabadítjuk az ukránokat. Senki sem bombázza az ukrán városokat."

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.