Az ukrán belügyminisztérium külön oldalt és Telegram csatornát indított az elfogott és elesett orosz katonák fotóival, videóival és dokumentumaival

háború
2022 február 27., 07:17
comments 2

Ha ismerőse vagy hozzátartozója részt vesz az ellenünk vívott háborúban, itt tájékozódhat a sorsáról.

Többek között ez a mondat olvasható az ukrán belügyminisztérium egyik oldalán, ahol az elfogott és elesett orosz katonákról tesznek ki videókat, fotókat és a náluk talált dokumentumokat. (Felkavaró képek és videók láthatóak az oldalon.)

Az oldalt és a hozzá tartozó Telegram csatornát azért is hozták létre, mert az orosz hatóságok hivatalosan egyetlen katona elvesztését sem ismerték el, miközben ukrán jelentések szerint már több ezren vesztek oda a fronton ls többszázan estek fogságba.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.