A hidegháború óta nem látott fegyverkezési programot jelentett be Németország

háború
2022 február 27., 10:48

Az elmúlt napokban egymás után dőlnek meg a hidegháború utáni német politika alapvetései. Olaf Scholz kancellár vasárnap bejelentette, hogy mostantól évi 20 milliárd dollárral emelik a védelmi költségvetést, és az eddigi 1.4 százalék helyett a GDP legalább 2 százalékát fogják hadügyi kiadásokra költeni.

link Forrás

A német fegyverkezési program ilyen mértékű növelésére a hidegháború vége óta nem volt példa, és teljes szakítást jelent az eddigi pacifista német politikával.

A kancellár arról is beszélt, hogy 100 milliárd eurós stratégiai alapot hoznak létre.

link Forrás

Bojan Pancevski, a Wall Street Journal németországi tudósítója úgy fogalmaz: Németország újra fegyverkezik, hogy megvédje az európai demokráciát.

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.