Az ellenzéki kritikák miatt a Választási Bizottságnál panaszkodik a közmédia

POLITIKA
február 28., 18:28
comments 27

Az "ellenzéki támadások" miatt a Médiatanácshoz és a Nemzeti Választási Bizottsághoz fordul a közmédia, jelentették be közös közleményben az MTVA és a Duna Médiaszolgáltató vezetői. Dobos Menyhért és Papp Dániel szerint

"újból a független magyar közmédiát támadja a baloldal, most az orosz-ukrán konfliktus kapcsán akarják előírni, hogy mi kerüljön a híradásokba".

Azt írják, hogy a magyar baloldal rendre ráront a magyar közmédiára, "egyszer fizikai erőszakkal, máskor a társutas média segítségével, de van, hogy politikai nyomásgyakorlással kívánnak beavatkozni a szerkesztői munkába, teljes mértékben figyelmen kívül hagyva az amúgy rájuk is vonatkozó törvényi előírásokat."

"Az, hogy a magyar politikai baloldal ebben a feszült helyzetben ismételten a független média intézményrendszerét támadja, teljes mértékben elfogadhatatlan"

- jelentették ki. Szerintük: "a magyar közmédiában egyedül a szerkesztői szabadság határozza meg, hogy mi és hogyan kerüljön a híradásokba". (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt