Az ellenzéki kritikák miatt a Választási Bizottságnál panaszkodik a közmédia

POLITIKA
2022 február 28., 18:28

Az "ellenzéki támadások" miatt a Médiatanácshoz és a Nemzeti Választási Bizottsághoz fordul a közmédia, jelentették be közös közleményben az MTVA és a Duna Médiaszolgáltató vezetői. Dobos Menyhért és Papp Dániel szerint

"újból a független magyar közmédiát támadja a baloldal, most az orosz-ukrán konfliktus kapcsán akarják előírni, hogy mi kerüljön a híradásokba".

Azt írják, hogy a magyar baloldal rendre ráront a magyar közmédiára, "egyszer fizikai erőszakkal, máskor a társutas média segítségével, de van, hogy politikai nyomásgyakorlással kívánnak beavatkozni a szerkesztői munkába, teljes mértékben figyelmen kívül hagyva az amúgy rájuk is vonatkozó törvényi előírásokat."

"Az, hogy a magyar politikai baloldal ebben a feszült helyzetben ismételten a független média intézményrendszerét támadja, teljes mértékben elfogadhatatlan"

- jelentették ki. Szerintük: "a magyar közmédiában egyedül a szerkesztői szabadság határozza meg, hogy mi és hogyan kerüljön a híradásokba". (MTI)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.