Csömör főútját kék-sárgába öltöztették Ukrajna iránti szolidaritásból

külföld
2022 február 28., 17:29
comments 2

Csömör azzal áll ki a megtámadott Ukrajna mellett, hogy március 15-ig a Budapesttel határos település zászlóival díszítették fel a főutca villanyoszlopait – tudtuk meg Fábri István független polgármestertől. Csömör zászlója ugyanis kék-sárga-kék, vagyis nagyon hasonlít az ukrán lobogóra.

„Komoly aggodalommal figyeljük a háborús inváziót, amely sokmillió ukrán polgár, köztük is soktízezer kárpátaljai magyar életét, biztonságát veszélyezteti”

– írták ki a nagyközség honlapjára, megjegyezve, hogy a helyi római katolikus egyházközség testvérgyülekezeti kapcsolatot ápol a kárpátaljai, részben magyarlakta Aknaszlatinával.

„Bízunk abban, hogy Európa, ahova hazánk is ezer év óta tartozik, fő szövetségeseivel közösen képes lesz megálljt parancsolni az orosz nép jelentős része által is elítélt, értelmetlen katonai agressziónak”

– írja a weboldal. Az sem véletlen, hogy pont március 15-ig tartják kint a kék-sárga-kék zászlókat:

„Annak a dicső szabadságharcnak az emléknapjáig, amelyet végül a keletről behívott orosz csapatok vertek le, hasonlóan az 1956-os forradalom és szabadságharcunkhoz, amikor szintén orosz diktátorok parancsára érkeztek meg a tankok vérbe fojtani egy szabad nép honvédő harcát.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.