Csömör főútját kék-sárgába öltöztették Ukrajna iránti szolidaritásból

február 28., hétfő 17:29
3

Csömör azzal áll ki a megtámadott Ukrajna mellett, hogy március 15-ig a Budapesttel határos település zászlóival díszítették fel a főutca villanyoszlopait – tudtuk meg Fábri István független polgármestertől. Csömör zászlója ugyanis kék-sárga-kék, vagyis nagyon hasonlít az ukrán lobogóra.

„Komoly aggodalommal figyeljük a háborús inváziót, amely sokmillió ukrán polgár, köztük is soktízezer kárpátaljai magyar életét, biztonságát veszélyezteti”

– írták ki a nagyközség honlapjára, megjegyezve, hogy a helyi római katolikus egyházközség testvérgyülekezeti kapcsolatot ápol a kárpátaljai, részben magyarlakta Aknaszlatinával.

„Bízunk abban, hogy Európa, ahova hazánk is ezer év óta tartozik, fő szövetségeseivel közösen képes lesz megálljt parancsolni az orosz nép jelentős része által is elítélt, értelmetlen katonai agressziónak”

– írja a weboldal. Az sem véletlen, hogy pont március 15-ig tartják kint a kék-sárga-kék zászlókat:

„Annak a dicső szabadságharcnak az emléknapjáig, amelyet végül a keletről behívott orosz csapatok vertek le, hasonlóan az 1956-os forradalom és szabadságharcunkhoz, amikor szintén orosz diktátorok parancsára érkeztek meg a tankok vérbe fojtani egy szabad nép honvédő harcát.”

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt