Manfred Weber Orbánról: Elképesztő, hogy kettős játékot űz

külföld
2022 március 01., 15:14

„Orbán Viktornak el kell döntenie, hogy melyik oldalon áll, hiszen a világon mindenki így tesz. Elképesztő, hogy kettős játékot űz.”

Ezt Manfred Weber, az EP jobboldali néppárti frakciójának vezetője mondta ma az Euronews újságírójának Brüsszelben. Zsíros Sándor arról a témáról kérdezte Weber véleményét, hogy a magyar kormány megtiltotta, hogy az Ukrajnának szánt nyugati fegyverszállítmányok áthaladjanak Magyarország területén.

„Az ilyen helyzetekben kell, hogy legyen álláspontja az embernek. Egyre több politikus ismeri fel ezt a világban, ezért Orbánnak a magyar részről el kell döntenie, hová tartozik”

– fejtegette Weber.

„Az ENSZ minden független országnak jogot ad az önvédelemre. Mi pedig mindössze lehetővé tesszük az ukránok számára, hogy éljenek ezzel a joggal. Ezért teljes mértékben támogatom a fegyverszállításokat. Ez nem agresszív lépés”

– folytatta a német kereszténydemokrata politikus. Orbán barátkozása Putyinnal nem jött le jól az európai kereszténydemokraták körében, a Néppárt elnöke, a lengyel Donald Tusk azt twittelte ki tegnap, hogy Szijjártó Péter magyar külügyminiszter és Orbán Viktor miniszterelnök kiérdemeltek egy-egy széket a Gazprom igazgatótanácsában.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.