Megjelentek a Keletinél a hiénák, hogy lehúzzák az Ukrajnából menekülőket, de gyorsan elkergették őket

március 1., kedd 13:42
8

Kedden déli fél tizenkettő tájban jelentkezett azzal olvasónk, G., hogy a Keletinél nagy csapat hiénagyanús taxis vadászik az orosz-ukrán háború elől menekülő, Záhony felől vonattal érkező kiszolgáltatott emberekre.

„Taxik állnak a járdán, és feltehetően hasznot szeretnének húzni a menekültekből. Amikor fotóztam, akkor egy »előre nézzél, ne fotózzál, hülyegyerek« üdvözlést kaptam.”

– irta G., aki a fenyegető hangulatban ezt a fotót tudta csinálni:

Ez a Keleti Thököly út felőli oldala, a főhomlokzat és az oldalsó parkoló között félúton, ahol egy szakaszon kiszélesedik a járda. Egy óra múlva értem a helyszínre, ami addigra teljesen kiürült, nemhogy hiéna, egy cibetmacska sem fenekedett a szerencsétlenekre:

Körbejártam a pályaudvart, illegális taxist sehol sem találtam, a közlekedési felügyelet autóját annál inkább. Ők a szemközti oldalon, a Kerepesi út felőli taxiállomás mellett parkoltak éppen. Tőlük tudtam meg, hogy ők és a rendőrök intézkedtek és zavarták el a járdán utast fogni próbálókat. A közlekedésiek megnyugtattak, hogy azért is táborozott le több rendőr is a parkolóban, hogy állandó jelenlétükkel tartsák távol az ilyen figurákat.

Átmotoroztam a Nyugatihoz, ott egy rohamrendőr szerint fel sem tűntek gyanús taxik.

A két pályaudvarnál ma is jól látszott, hogy a Budapestig eljutó ukrajnai menekültek jelentős része az országban tanuló afrikai és ázsiai diák, ezen belül feltűnően sok közöttük az indiai.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt