Végül elsüllyedt a hajó, ami 4 ezer luxusautót szállított

katasztrófa
2022 március 01., 17:47
comments 11

Az Atlanti-óceánban lelte bús halálát az a hajó, amiről még februárban írtuk meg, hogy rakodóterében nagyjából négyezer luxusautóval hánykolódik a vég felé.

A hajó főnöke a szingapúri MOL-tól (ez nem a magyar MOL, hanem egy japán cég) megerősítette, hogy helyi idő szerint délelőtt 9-kor szenderült végső létre, nem olyan messze az Azori-szigetektől. A hajó február 10-én indult el a németországi Emdenből, és Rhode Islandbe kellett volna megérkeznie.

A 200 méter hosszú, 60 ezer tonnás, lángoló teherhajó az Atlanti-óceánon, az Azori-szigetek partjainál sodródott, amikor a portugál hatóságok kimentették a legénység 22 tagját. A bonyolult mentési akció alatt senki sem sérült meg.

A Felicity Ace nevű hajó több ezer luxusautót, köztük 1100 Porschét szállított. A Drive autóipari weboldal azt írta, a Volkswagen-csoport becslései szerint közel 4000 autó volt a fedélzeten, köztük 189 Bentley.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt