Kijev egy része fűtés nélkül maradhat

külföld
2022 március 02., 21:05

Erős robbanás rázta meg Kijevet kora este. A robbanás a város déli pályaudvarának közelében történt, az ukrán államvasutak, az Ukrzaliznyicja tájékoztatása szerint ez az állomás a város evakuációjának egyik központja, nők és gyerekek ezreit menekítik innen ki a bombázások elől. Arról nem tudtak tájékoztatást adni, hogy ha voltak áldozatai a támadásnak, hányan voltak.

link Forrás

A vasúttársaság szerint az épületben csak kisebb károk keletkeztek, a vonatok közlekednek, az evakuáció is folytatódhat. Anton Herascsenko belügyminisztériumi tanácsadó tájékoztatása szerint viszont megsérült az egyik fő távhővezeték, ezért Kijev egyes részein, más beszámolók szerint akár a város nagy részén is megszűnhet a távhőszolgáltatás. A déli pályaudvar ugyan nem a városközpontban, de eléggé a városon belül van, minden irányból sűrűn lakott kerületek veszik körbe.

link Forrás

Update 22:53: Herascsenko későbbi tájékoztatása szerint a pályaudvart és a távhővezetéket valójában nem közvetlen találat érte, hanem egy, az ukrán légvédelem által lelőtt orosz cirkálórakéta roncsai zuhantak le, és azok rongálták meg a távhővezetéket.

Kijevben jelenleg még épp csak nem fagy, de a hőmérséklet napközben sem emelkedik három fok fölé, péntektől pedig már éjszakai fagyokat jelez a meteorológia, és még havazhat is.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.