Lezuhant egy román vadászgép és az utána küldött helikopter is, öten biztosan meghaltak

baleset
március 2., 20:46
comments 2

Eltűnt a radarról a román légierő egyik vadászgépe szerda este Konstanca megyében - írja a Krónika. A felkutatására küldtek egy katonai helikoptert, melynek szintén nyoma veszett, majd a védelmi minisztérium közölte, hogy lezuhant, az öt fős legénységéletét vesztette.

A védelmi minisztérium arról számolt be, hogy a délkelet-romániai Borceán működő légitámaszpont kapcsolata 20.03 órakor szakadt meg egy MiG 21 Lancer vadászgéppel. A MiG egy másik bázisról szállt fel 19.50-kor, és járőrszolgálatra indult a dobrudzsai légtérbe. A hatóságok egyelőre nem tudják, mi történhetett a géppel és a pilótával.

photo_camera Egy román MIG 21 Lancer Fotó: DANIEL MIHAILESCU/AFP

Amint észlelték az eltűnést, egy IAR-330 Puma helikoptert indítottak a gép felkutatására, fedélzetén öt katonával. A helikopter 20.21 órakor szállt fel, de 20.44-kor azzal is elveszítette a kapcsolatot az irányítótorony. A minisztérium szerint a pilóta kedvezőtlen időjárási körülményeket jelentett, melyre azt a parancsot kapta, hogy térjen vissza a bázisára. A helikopter utolsó ismert pozíciója kb. 11 kilométerre volt a légitámaszponttól.

Constantin Spânu, a védelmi minisztérium szóvivője bejelentette, hogy a IAR-330 Puma helikopter lezuhant, és a fedélzetén tartózkodó legénység valamennyi tagja életét vesztette.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt