“Nincs jelentősége” - mondta Szijjártó arra a kérdésre, hogy visszaadja-e a Putyintól kapott kitüntetését

POLITIKA
2022 március 02., 13:00
comments 28

A jelenlegi helyzetben nincs jelentősége a kitüntetésnek, “mint ahogy nincs jelentősége annak sem, hogy Gyurcsány Ferenc a saját otthonában barátjaként fogadta Putyint”.

Ezt válaszolta ma Szijjártó Péter külügyminiszter az ATV-nek arra a kérdésére, hogy visszaadja-e a Putyin által adományozott, Lavrov külügyminiszter által átadott Barátságért érdemrendjét.

photo_camera 2021. december 30-án kapta meg a nemzetközi diplomácia páriájától.

A Barátságért a külföldinek adható legmagasabb orosz kitüntetés, a szovjet korszak Népek Közötti Barátságért Érdemrendjének jogutóda. Szijjártó decemberben kapta, de nem első magyarként, kapott ilyet Törőcsik Mari és Krausz Tamás történész is.

Szijjártó nemrég még nem azt gondolta, hogy nincs jelentősége, hanem annyira büszke volt rá, hogy baráti, fideszes közegben is ennyire lelkesen pironkodva beszélt róla:


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.