“Nincs jelentősége” - mondta Szijjártó arra a kérdésre, hogy visszaadja-e a Putyintól kapott kitüntetését

POLITIKA
2022 március 02., 13:00
comments 28

A jelenlegi helyzetben nincs jelentősége a kitüntetésnek, “mint ahogy nincs jelentősége annak sem, hogy Gyurcsány Ferenc a saját otthonában barátjaként fogadta Putyint”.

Ezt válaszolta ma Szijjártó Péter külügyminiszter az ATV-nek arra a kérdésére, hogy visszaadja-e a Putyin által adományozott, Lavrov külügyminiszter által átadott Barátságért érdemrendjét.

photo_camera 2021. december 30-án kapta meg a nemzetközi diplomácia páriájától.

A Barátságért a külföldinek adható legmagasabb orosz kitüntetés, a szovjet korszak Népek Közötti Barátságért Érdemrendjének jogutóda. Szijjártó decemberben kapta, de nem első magyarként, kapott ilyet Törőcsik Mari és Krausz Tamás történész is.

Szijjártó nemrég még nem azt gondolta, hogy nincs jelentősége, hanem annyira büszke volt rá, hogy baráti, fideszes közegben is ennyire lelkesen pironkodva beszélt róla:


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt