Roman Abramovics eladja a Chelsea-t

sport
2022 március 02., 18:24
comments 6

Igaznak bizonyultak a pletykák, Roman Abramovics orosz multimilliárdos valóban megválik a Chelsea futballklubtól.

Hivatalos közleménye szerint ez szolgálja a klub, a szurkolók, az alkalmazottak, a szponzorok és más partnerek érdekét. Abramovics az eladásból befolyt összeget egy újonnan felállított karitatív szervezetnek adja, ami az ukrajnai háború áldozatait fogja segíteni.

Roman Abramovics 20 éven keresztül volt a londoni futballklub, a Chelsea tulajdonosa
photo_camera Roman Abramovics 20 éven keresztül volt a londoni futballklub, a Chelsea tulajdonosa Fotó: Ekaterina Chesnokova/Sputnik

A Vlagyimir Putyin orosz elnökkel jó kapcsolatokat ápoló oligarcha 2003-ban szerzett többségi tulajdont a Chelsea FC-ben. A Goal.com szerint a potenciális üzletfelek egyike Hansjörg Wyss svájci üzletember.

Abramovics szombaton jelentette be, hogy átadja a klub irányítását, de akkor még nem volt világos, hogy ez a tulajdonjogát is érinti-e.

Feltételezhető, hogy az orosz invázió nyomán érvénybe lépő nemzetközi pénzügyi szankcióknak fontos szerepük volt a döntésben

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.