Újabb szállítmány török Bayraktar harci drón érkezett Ukrajnába

külföld
2022 március 02., 08:56
comments 11
A török Bayraktar TB2 drón igen hatékony fegyver*
photo_camera A török Bayraktar TB2 drón igen hatékony fegyver Fotó: MUHAMMED ENES YILDIRIM/Anadolu Agency via AFP

Olekszij Reznyikov ukrán hadügyminiszter szerda reggel jelentette be, hogy friss rakéta- és drónszállítmányok érkeztek az országba - írja a Reuters. A háború első napjaiban sikeresen használt török harci drónok új példányai már a frontvonalban vannak, bevetésre várva.

A drónokat annyira megkedvelték a honvédő háború első napjaiban, hogy lelkes ukránok dalt is írtak hozzá, amit itt hallgathatsz meg.

A védelmi miniszter szerint Stinger és Javelin rakéták is érkeznek.

A Stinger repülő eszközök ellen hatásos, amerikai fejlesztésű hőkövetős rakéta, amit vagy vállról lehet indítani, vagy szárazföldi járművekre, sőt akár helikopterekre is felszerelhetik. Ha befogták vele a célpontot, és elsütötték, maga keresi meg a célt, így a kezelője, ha gyalogos, lövés után elbújhat és túlélheti. A Javelin hasonló elven működő tankelhárító rakéta, népies nevén páncélököl. De okos fajta, ami arra is képes, hogy a tankot felülről találja el, a páncélzat ott ugyanis vékonyabb.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.