Az indiai nagykövetség a Twitteren rimánkodik, hogy délután hatig minden indiai távozzon az oroszok által lőtt Harkivból

március 2., szerda 12:28
25

Aggasztó bejegyzés jelent meg az előbb a kijevi indiai nagykövetség hivatalos Twitter-csatornáján. A csupa nagybetűvel írt szövegben arra szólítják fel a Harkivban tartózkodó állampolgáraikat, hogy AZONNAL meneküljenek el a városból, hogy délután hatra MINDEN KÖRÜLMÉNYEK KÖZÖTT el tudjanak jutni a 3 megjelölt település egyikére, amik a nagyvárostól nyugatra, délnyugatra és délre találhatóak.

Arról nem ejtenek szót, hogy mi az ijedtség oka. Arról sem, hogy a három megjelölt faluban várja-e bármi segítség a menekülőket. A diplomaták annyira idegesek, hogy negyedóra eltéréssel kétszer is kiposztolták ugyanazt a szöveget, másképp tördelve, de mindkétszer csupa nagybetűvel.

Ukrajna egyetemei igen népszerűek szegényebb ázsiai és afrikai országok helyi középosztályainak körében, csak Indiából több tízezren tanulnak az európai átlagnál olcsóbb ukrán egyetemeken. A budapesti pályaudvaroknál is emiatt látni annyi fiatal indiait ezekben a napokban.

Az indiai külügyminiszter tegnap felhívta a delhi orosz és ukrán nagykövetet, azt kérve, hogy biztosítsák az ostromlott ukrán városokban rekedt indiai diákok szabad elvonulását.

A twitben feltehetőleg azért ezeket a várostól nyugatra és délre eső településeket jelölték meg, mert a helyi kormányzó mai információja szerint Harkiv városát leginkább észak-északkeleti irányból támadják az oroszok.

Update:

A hangulat, ha ez lehetséges, tovább fokozódott. Az indiai nagykövetség az előbb kirakott egy harmadik bejegyzést is a témában, amiben az előzőek megimétlése mellett már azt írják, hogy a menekülés annyira életbevágó, hogy aki nem talál járművet, az azonnal vágjon neki akár gyalog. Még azt is megadják, hogy a három falu 11, 12, illetve 16 kilométerre esik a főpályaudvartól.


Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt