A brit nehézsúlyú bokszvilágbajnok szívesen csatlakozna az ukrán bunyósokhoz önkéntesként

sport
2022 március 04., 15:25

Én leszek az első, aki bevonul, ha Anglia vagy Amerika is beszáll a háborúba – ezt mondta Tyson Fury nehézsúlyú profi bokszoló, amikor arról kérdezték, mit szól ahhoz, hogy már négy világhírű ukrán bokszoló is beállt harcolni. „A faterom is beállna, és a srácok mind, együtt mennénk megvédeni Ukrajnát” – mondta Fury, aki fantasztikusnak nevezte, hogy több ukrán profi bokszoló harcolni akar.

photo_camera Tyson Fury a Deontay Wilder elleni második meccsén, 2020 február 22-én. Fotó: AL BELLO/AFP

Az ukrán hadseregben már valószínűleg most nagyobb az egy főre jutó boksz világbajnoki övek száma, mint a világ bármelyik másik hadseregében. Vitalij Klicsko korábbi nehézsúlyú bokszoló, aki 2014 óta Kijev főpolgármestere, testvérével, a szintén többszörös profi világbajnok Volodimirral együtt jelentette be, hogy készek fegyvert fogni az oroszok ellen. Volodimir február elején állt be tartalékosként az ukrán hadseregbe. A múlt héten Vaszilij Lomacsenko, kétszeres olimpiai aranyérmes és többszörös profi könnyűsúlyú világbajnok ökölvívó is katonai ruhában, fegyverrel az oldalán fotózkodva jelentette be, hogy beállt a seregbe, és hamarosan követte őt edzőtársa, az IBF, a WBO és az IBO szervezetek nehézsúlyú öveit tavaly szeptemberben elnyerő Oljakszandr Uszik is.

link Forrás

Tyson Fury-nak a bevonult ukrán bokszolók közül kettőhöz is volt köze: 2015-ben Volodimir Klicskót legyőzve lett több bokszszervezet bajnoka, az orosz-ukrán háború előtt pedig Uszikkal kezdtek üzengetni egymásnak a közösségi médiában, bár az ukrán bajnoknak előbb még egy visszavágót kell vívnia a szintén brit Anthony Joshuával. Fury áprilisban a brit Dillian Whyte ellen lép ringbe. (inews)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.