Csányi Sándor szerint semmi sem indokolta az OTP Bank árfolyamának keddi esését

gazdaság
2022 március 04., 10:08
comments 13

Kedd este írtuk meg, hogy az OTP Bank Nyrt. egy nap alatt az értéke több mint egyötödét elveszítette, mivel a bankpapír árfolyama 21,53 százalékkal értékelődött le az aznapi kereskedésben. Ezáltal Csányi Sándor elnök-vezérigazgató vagyona is 11 milliárd forinttal csökkent egy nap alatt.

Az árfolyam esésére péntek délelőtt úgy reagált Csányi: „A háború kitörése óta Ukrajnában 4 százalékkal, Oroszországban 11 százalékkal nőttek a betétek, az ügyfelek bizalma megvan a bank iránt. Semmi nem indokolta az áresés mértékét, amely az OTP Bank részvényeinek árfolyamában bekövetkezett” - mondta.

photo_camera Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója Fotó: Kovács Tamás/MTI/MTVA

Szerinte az ukrajnai és az oroszországi érdekeltségek hatása a bank eredményére összességében maximum 15 százalékos hatást indokol a papírok korábbi, 18 ezer forintos értékéhez viszonyítva. A bankpapír 11 000 forinton zárta a csütörtöki kereskedést. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.