Pert nyert a Labrisz a kormányhivatal és a rendőrség ellen

belföld
2022 március 04., 09:33
comments 3

A bíróság két, a Meseország mindenkié című mesekönyvvel kapcsolatos ügyben is a Labrisz Leszbikus Egyesületnek adott igazat a héten. Az első ügyben a Fővárosi Kormányhivatalt kötelezték új eljárásra, mert az úgy hozta meg jogsértő határozatát, hogy nem a mesekönyv egészét értékelte. A másik perben pedig a bíróság jogerősen elmarasztalta a rendőrséget, mert nem lépett fel egy homofób rendezvény ellen, amely megfélemlítette a gyerekeket. Az egyesületet a Háttér Társaság és a Magyar Helsinki Bizottság képviselte a perekben.

A mesekönyvet, melynek projektkoordinátorát, Rédai Dorottyát a Time a világ 100 legbefolyásosabb embere közé sorolta, a kezdetektől támadták, Dúró Dóra látványosan le is darálta. A Meseország mindenkié történetei olyan fontos témákról szólnak, mint szexuális orientáció sokfélesége, a családon belüli erőszak, az igazságosság vagy a szegénység, és arra tanítanak, hogy legyünk elfogadóbbak egymással.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.