Becsó Zsoltnak le kell vennie a Facebook-posztot, melyben egy kormányzati templomfelújítással kampányolt

POLITIKA
2022 március 05., 10:08
comments 2

Elmarasztalta a fideszes Becsó Zsoltot a Nógrád megyei választási bizottság, miután egy magánszemély panasszal élt náluk a fideszes képviselő egyik Facebook-posztja miatt, derül ki a bizottság március 4-én hozott határozatából.

Becsó február végén oldalára tette ki a felújított salgótarjáni Kisboldogasszony főplébániatemplom fotóját, és a választási bizottsághoz forduló személy azt kifogásolta, hogy ezzel a fideszes politikus a kormányzati támogatást úgy tűntette fel, mintha az neki, illetve a Fidesz-KDNP-nek köszönhetnék a választópolgárok.

A választási bizottság indoklásában úgy találta, hogy Becsó Zsolt megsértette a választási eljárásról szóló törvény több alapelvét, ezért a további jogsértésektől eltiltotta, ezt a posztot pedig el kell távolítania. Az ítélet nem jogerős.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.