Megengedték a húszik, hogy az ENSZ kiszivattyúzza az olajat egy rozsdásodó tartályhajóból

külföld
2022 március 06., 12:55
comments 4

A jemeni síita lázadók, a húszik elfogadták, hogy az ENSZ kiszivattyúzza az olajat egy, az ellenőrzésük alatt álló partszakaszon, Ráz-Ísza kikötője közelében hét éve horgonyzó, egyre jobban elrozsdásodó tankerhajóból, melynek romlása már természeti katasztrófával fenyeget.

Az FSO Safer a Maxar Technologies műholdfelvételén. A Ráz-Ísza városánál hét éve veszteglő szupertankerből 1,1 millió hordónyi olaj ömölhet a tengerbe, ha állapotromlása miatt léket kap.
photo_camera Az FSO Safer a Maxar Technologies műholdfelvételén. A Ráz-Ísza városánál hét éve veszteglő szupertankerből 1,1 millió hordónyi olaj ömölhet a tengerbe, ha állapotromlása miatt léket kap. Fotó: HANDOUT/AFP

A tankerban 1,1 millió hordónyi olaj áll, ezt szivattyúzhatják most át egy másik tankerba. Az ENSZ régóta tart attól, hogy ha az 1976-ban gyártott, Safer nevű tanker léket kap, akkor hatalmas természeti katasztrófát okozhat - négyszer akkorát, mint az Exxon Valdez emlékezetes 1989-es katasztrófája volt. (Via MTI)


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.